Eksamen - styrt av ytre, ustabile faktorer som ikke er kontrollbare = nerver og usikkerhet

Endelig er eksamen over, og jeg har (i etterkant) en god følelse. Jeg som alle andre er ikke glad i eksamensperiode. Jeg blir nervøs og stressa og ustabil og rar og tussete og rastløs gira og passiv og totaalt ambivalent. På den ene siden er jeg redd for å feile, men på den andre siden så gleder jeg meg til å få ut alt jeg kan, på et sted hvor det ikke er jantelov-belagt å prestere å bruke fine adekvate ord og leke smart. Og i eksamenstiden sitter du som regel og pugger og leser, du jobber ikke med stoffet, og da er det vanskelig å vite om man virkelig kan det eller om man bare forstår det. Det er en stor forskjell på å gjenkjenne, og å gjenkalle og bruke! Men jeg prøver alltid å fortelle meg selv at alt kommer til å renne inn i eksamensrummet. Jeg får alltid ekstra superkrefter og hjernen jobber på et annet gir enn det er mulig å få til i noen annen skolesetting. Jeg er alltid superaktivert både før, under og etter eksamen... helt til antiklimakset og slitenheten og ryggsmertene fra å ha sittet så mye stille slår deg og du blir sittende og stirre ut i lufta i en tilstand som kun er drevet av koffeinet du har i kroppen. Så spiser du noe enkelt (pasta og kjøttsaus) og prøver å instille hjernen din på feiring. "imorgen skal du få sove kjære kropp".

Eksamenstiden er en helt unaturlig setting og jeg tror oppimot alle syns det er tøft. Jeg er mer for aktiv testing gjennom hele året som tilsammen danner evalueringsgrunnlaget. Eksamen har så mange ytre, ustabile faktorer og variabler som ikke er kontrollerbare og en student som vil prestere liker ikke å ikke føle kontroll. 

På vei til eksamen - full på koffein

Frokost av enklere sort med alt nødvendig for at hjernen skal fungere - avokado= sundt fett, rundstrykker=fiber og trege carbs, eggerøre= proteiner

3x espresso iskaffe og spaghetti med kjøttsaus - elsker det^^Min eksamenshule med tette persienner nede så jeg ikke vet at det er strålende, herlig, varm sol ute! (jeg er ikke god på å kombinere soling og lesing)

 

Dag 2 frokost - bannan, rundstykke og avokado

Middag - kylling tikka-masala med hvitløksnanbrød og brokkoli&blomkål, mager kesam på toppen

Kvelds - kylling tikka med grov naturris

3 kommentarer

:)

04.06.2012 kl.11:41

Dette må være en av de mest krevende bloggene å lese. Random jeg kom inn på den, men så utrolig mange skrivefeil på ett -1- innlegg har jeg aldri sett makan til. Hva i alle dager studerer du? Har du i det hele tatt bestått skrivekursene fra VGS?

Ros og kritikk hører til på blogger, men dette her er jo bare sjokkerende. Tegn, orddeling og generelle skrivefeil må en nesten lese over før en poster et blogginnlegg!

Håper virkelig på dine vegne at du klarte å skrive litt mer ordentlig på eksamen, ellers sliter du desverre med å bestå hvis du studerer noe seriøst.

Tina Berglund Stirling

04.06.2012 kl.12:31

Kjære krey. Jeg har bestemt meg for å skrive slik jeg selv ville sagt det i muntlig form. Komma symbloserer en pause, og de er satt der jeg naturlig ville hatt en pause. Denne bloggen er på ingen måte et sted jeg skriver for å være korrekt i setningsoppbygging og gramatikk. Om du leser flere innlegg vil du også finne at jeg blander mellom norsk og engelsk i samme innlegg, og til og med samme setninger. Jeg studerer psykologi og har et helt annet fokus på rettskrivning i skolesammenheng. Det regner jeg med du har også, da kommentaren din inneholder flere rettskrivningsfeil.

Jeg tar imot konstruktiv kritikk, og vil tenke mer over saken, men jeg står også ved overnevnte forklaringer. Hvorvidt jeg ser vitsen i å skrive slike kommentarer til folk er en annen sak. Ser du bloggen min som krevende å lese, ser jeg helst at du unngår bloggen min.

På forhånd takk!

Rebekka

04.06.2012 kl.16:45

Hei Tina. Håper at eksamen gikk bra for deg. Jeg kjenner veldig igjen beskrivelsen av eksamensperioden. Håper du nyter sommerferie, og så ses vi om ikke altfor lenge, håper jeg.

Klem

PS: Det er lurt å sjekke kommentaren sin for skrivefeil før man publiserer kommentar om andre sine skrivefeil :P

Skriv en ny kommentar

hits